Stichting MPH
Muziek Producties Hoogendijk

Pasen 2023

 

"The God Who Sees" is een geheel nieuw programma geschreven door Matthijs en Teo Hoogendijk. Het programma is geschreven voor koor- en samenzang, verteller, band en strijkers.

Het programma start bij het Laatste Avondmaal. Vervolgens gaan we via Jezus’ verschrikkelijke lijdensweg naar Zijn opstanding. Tussendoor zien we dat God al eeuwenlang omziet naar ons mensen, in welke situatie we ook zitten. God laat daarin zien dat hij een Reddingsplan heeft voor deze wereld.
Het programma eindigt niet bij de opstanding. Richting het einde van het programma kijken alvast we een stukje vooruit naar Jezus’ hemelvaart, waarbij Hij zit op de troon aan Gods rechterhand.

Het ca. 40-koppige projectkoor zingt de koorliederen. Het publiek kan meezingen met bekende, traditionele Paasliederen die ook dit jaar weer in een nieuw, modern jasje zijn gestoken. Verteller Bram van Binnendijk neemt ons op een hedendaagse manier mee in het verhaal. Het doorlopende programma, zonder (onbedoelde) stiltes, trekt de luisteraar vanaf de allereerste noot mee in het verhaal.